Meniu Închide

Atlasul Norilor – Cloud Atlas (2012)

Cloud Atlas e unul dintre cele mai bune filme pe care le-am văzut vreodată, dacă nu chiar cel mai bun. Esența filmului este greu de cuprins în câteva paragrafe. Filmul este mai profund decât pare și e plin de conexiuni. Fie o să îți placă la nebunie fie nu o să înțelegi mare lucru din el.

Cloud Atlas

Cu toate că distribuția, punerea în scenă și toate cele au fost ireproșabile, pe mine m-a impresionat foarte tare povestea. Acțiunea este foarte complexă, sunt șase povești care ți se dezvăluie în paralel și care abia spre final pot fi unite într-un fir epic.Trailer-ul, care conține câteva scene memorabile din film, nu reușește să dezvăluie prea mult:

Atlasul Norilor a durat aproape trei ore, însă nu pot spune că m-am plictisit vreo clipă. Ți se relevă atât de multe informații, încât dacă pierzi câteva detalii s-ar putea să îți fie dificil să faci conexiuni mai târziu. Poate că dacă ar fi durat ceva mai mult și s-ar fi revenit asupra unor secvențe de la început, filmul ar fi fost ceva mai ușor de înțeles.

Cloud Atlas e genul de film care te pune pe gânduri și merită văzut. Îl recomand! Dacă doreşti să citeşti şi cartea Atlasul Norilor, o găseşti la Elefant (în limba română) sau la Okian (în limba engleză).

Postări asemănătorare

4 Comments

  1. Bogdan

    Intr-adevar, a fost incredibil filmul. Ma gandesc sa cumpar si cartea, am inteles ca e mai usor de urmarit si sunt curios daca sunt diferente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *