Meniu Închide

Atlasul Norilor – Cloud Atlas (2012)

Cloud Atlas e unul dintre cele mai bune filme pe care le-am văzut vreodată, dacă nu chiar cel mai bun. Esența filmului este greu de cuprins în câteva paragrafe. Filmul este mai profund decât pare și e plin de conexiuni. Fie o să îți placă la nebunie fie nu o să înțelegi mare lucru din el.

Cloud Atlas

Cu toate că distribuția, punerea în scenă și toate cele au fost ireproșabile, pe mine m-a impresionat foarte tare povestea. Acțiunea este foarte complexă, sunt șase povești care ți se dezvăluie în paralel și care abia spre final pot fi unite într-un fir epic.Trailer-ul, care conține câteva scene memorabile din film, nu reușește să dezvăluie prea mult:

Atlasul Norilor a durat aproape trei ore, însă nu pot spune că m-am plictisit vreo clipă. Ți se relevă atât de multe informații, încât dacă pierzi câteva detalii s-ar putea să îți fie dificil să faci conexiuni mai târziu. Poate că dacă ar fi durat ceva mai mult și s-ar fi revenit asupra unor secvențe de la început, filmul ar fi fost ceva mai ușor de înțeles.

Cloud Atlas e genul de film care te pune pe gânduri și merită văzut. Îl recomand! Dacă doreşti să citeşti şi cartea Atlasul Norilor, o găseşti la  (în limba română) sau la  (în limba engleză).

4 comentarii

  1. no name

    trebuie sa ai grija ca actiunea se rupe la un moment dat, in timpuri apropiate sunt mai multi care au acelasi mark… oare de ce?

  2. Bogdan

    Intr-adevar, a fost incredibil filmul. Ma gandesc sa cumpar si cartea, am inteles ca e mai usor de urmarit si sunt curios daca sunt diferente.

Comentariile sunt închise.