Meniu Închide

Vizualizarea creativă

Vizualizarea pare pentru destula lume (din ce am observat), “un exercitiu” complicat. Unii nu stiu exact ce este, altii vizualizeaza si nu isi dau seama ca fac asta.

Dupa parerea mea, sa vizualizezi inseamna sa iti imaginezi. Cineva (imi pare rau ca nu imi mai amintesc cine) spunea chiar: “A crede inseamna a vizualiza”.

Sa luam 2 exemple concrete intr-o anumita situatie. Sa zicem ca 2 persoane, undeva la inceputul semestrului (cu cat mai devreme cu atat mai bine), isi propun sa ia nota 10 la o materie. Cum vor reactiona fiecare in parte.

  • Persoana care stie sa foloseasca vizualizarea se va imagina luand nota respectiva, si cu cat isi va imagina mai multe detalii, va crede tot mai mult ca poate obtine rezultatele (si le va obine). Aceasta va fi mult mai receptiva la cerintele profesorului, va rezolva temele responsabil, din timp, si chiar daca nu va lua 10, va lua o nota mare, fara a depune un efort fantastic, ci doar indeplinindu-si sarcinile.
  • Persoana care nu stie sa foloseasca vizualizarea, cel mai probabil se va imagina putin in situatia de a lua 10, si increderea va fi redusa, deci si motivatia va fi la fel de redusa. Asta e in cel mai bun caz. Pentru ca daca nu stie sa foloseasca “vizualizarea” si este orientata negativ, isi va taia singura “craca”.

Daca incepe sa vada probleme, de ce nu se poate sa obtina 10, si sa isi imagineze de ce nu se poate, nu numai ca pentru a obtine 10 trebuie sa depuna mai mult efort decat cealalta persoana, ci cresc foarte mult sansele de a lua si nota mai mica..

Deci practic, cand tu iti imaginezi ca vei obtine ceva, pana la urma vei obtine, pentru ca esti mai atent la situatiile favorabile (sau nefavorabile daca esti orientat negativ ceea ce e rau) care te pot ajuta sa obtii acel ceva.

In concluzie, imagineaza-ti cum ti-ar placea sa se desfasoare lucrurile, iar potentialele probleme accepta-le si gaseste-le rezolvare rapida, punand accent pe rezolvare.

Un articol interesant pe aceasta tema gasiti si pe Empower.ro

Postări asemănătorare