Meniu Închide

Cum trimiți automat pozele din Instagram în Twitter [Tutorial]

Instagram LogoDe curând, am început să folosesc Instagram și mi se pare o aplicație bună de făcut și prelucrat poze pentru rețelele sociale. În primul rând pentru că poți aplica câteva efecte imaginilor și în al doilea rând fiindcă acestea sunt optimizate și se consumă puțină bandă de internet la încărcarea lor (în cazul meu, pozele prelucrate cu Instagram sunt de vreo 10 ori mai mici decât imaginile făcute direct cu telefonul). O altă chestie faină e că poți încărca imaginile și pe alte rețele sociale decât Instagram (Facebook, Twitter, Tumblr, Flickr, Foursquare).

Astăzi, am aflat de la Dan că Instagram vrea să rupă relațiile cu Twitter. Adică pozele făcute cu Instagram nu vor mai apărea în feed-ul de Twitter.

Instagram (să nu uităm că face parte din Facebook) a decis de azi să taie legăturile cu Twitter, iar imaginile încărcate nu se mai afișează corect (anunț oficial). Conducerea Instagram susține în continuare că asta e decizia corectă, pentru că utilizatorii trebuie să vadă pozele prin site-ul său (sau Facebook) și nu prin alte site-uri. ComputerBlog.ro

Eu folosesc Instagram să mai trimit poze și către Twitter sau Facebook, iar mai devreme am făcut o probă și legătura încă funcționează (sau și-a revenit). Cu toate astea, mai există cel puțin o posibilitate prin care se pot trimite pozele făcute cu Instagram către Twitter: folosind IFTTT (un serviciu gratuit ce interconectează mai multe aplicații uzuale).

Tot ce trebuie să faci este să creezi o “rețetă”, în timp ce te autentifici și în rețelele pe care vrei să le interconectezi. Mai jos am pus o captură de ecran, în care sunt evidențiați pașii pe care ar trebui să-i urmezi dacă vrei să “legi” Instagram-ul de Twitter.

IFTTT - Instagram to Twitter Tutorial

La mine a mers. “Rețetele” se sincronizează la un interval de 15 minute, asta înseamnă că imaginile nu vor apărea instantaneu pe ambele rețele sociale. Altă chestie faină e că poți să faci același lucru și între Instagram și Facebook sau alte rețele sociale compatibile. Sau invers, poți face ca pozele pe care le postezi pe Twitter să apară și pe Instagram. Partea proastă e că nu poți alege ce poze să apară doar pe anumite rețele sociale.

Ca să fie și mai simplu, am făcut publică rețeta Instagram to Twitter. Spor la pozat! 😉


Update 10.12.2012

Workaround-ul a apărut și pe Tech Crunch: Problem Solved: IFTTT Produces A Way To Bypass Instagram Turning Off Twitter Cards

Postări asemănătorare

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *