Meniu Închide

Teoria câmpului unificat, o prezentare de Radu Ionescu

resonanceMânați de curiozitate, oamenii au căutat dintotdeauna să găsească explicații și modele matematice pentru tot ce se întâmplă în jur. De-a lungul timpului au apărut tot felul de teorii, iar unele dintre ele au încercat să găsească o explicație universală, care să fie valabilă atât la scară microscopică dar și macroscopică.

Prezentările lui Nassim Haramein vin cu o perspectivă nouă și destul de ușor de înțeles asupra teoriei unificate a câmpului, reușind să explice lucruri care aveau răspuns doar din perspectiva Bisericii. Există ceva mai mult decât ceea ce vedem? Există o enegie universală care animă realitatea pe care noi o observăm?

Există oare o formă, o modalitate specială prin care putem controla energia universală? Alchimistii, masonii și cabaliștii s-au gandit din cele mai vechi timpuri la acest lucru și nu au fost singurii în istorie care au făcut asta. Oare cum de le-a venit ideea că omul poate avea acces la o energie cosmică, prin diverse instrumente? S-au inspirat de undeva?

Radu Ionescu - Teoria unificată a câmpuluiMarți 30 octombrie am participat la o prezentare a lui Radu Ionescu despre energia universală și teoria unificată a câmpului. Radu este inginer devenit trainer, iar pentru putea ține prezentările despre energia universală și teoria unificată a câmpului, s-a pregătit cu Nassim Haramein însuși.

Pentru că eram cât de cât la curent cu lucrările lui Nassim, începutul prezentării nu prea m-a prins. Ce e drept, Radu ne-a cam fiert și a ocolit elegant concluziile, prezentând doar explicații și argumente (aparent) fără un scop final. A vorbit în special despre principiul diviziunii, teoria fractalilor, găurile negre, fără a evidenția neapărat legătura dintre ele.

Din nefericire, pentru că argumentele au fost prezentate într-o ordine puțin nefirească și cu puțin suport grafic, câțiva dintre participanți au devenit frustrați de faptul că nu reușeau să vadă scopul prezentării. Asta a dat naștere unor discuții inutile între participanți.

Radu Ionescu - Teoria unificată a câmpuluiDupă primele două ore și jumătate, lucrurile au devenit cu adevărat interesante (și nu doar pentru mine). Pentru că lucrurile se legau de ceva concret, unele persoane din sală au început să își pună întrebări iar altele să își dea frâu liber scepticismului. Cine a construit piramidele și cum? Oare chiar au fost construite de egipteni? De ce se găsesc și în alte părți ale lumii? Care e treaba cu Sfântul Graal?

Cu toate că prezentarea a durat cu o oră mai mult decât era planificat inițial, volumul de informații este atât de mare încât nu poate fi acoperit într-o singură sesiune, probabil că nici în două. De aceea, Radu va mai organiza o prezentare pe 11 decembrie 2012.

În ansamblu prezentarea a fost bună, am aflat lucruri noi și am făcut noi legături. A fost și o ocazie bună pentru a observa și felulul în care se manifestă scepticismul, cum blochează informațiile care sunt diferite de credințele persoanei în cauză. Aștept și următoarea prezentare, pentru că de acum urmează lucrurile cu adevărat interesante. 🙂

 

Postări asemănătorare

Lasă un răspuns