Meniu Închide

La schi pentru prima dată

Hot SpotNu e chiar atât de greu pe cât mi-am imaginat să te dai pe schiuri, ba chiar pot spune că mi-a plăcut mult. A fost o experiență foarte tare și o contribuție uriașă la asta au avut-o oamenii care mi-au fost alături.

Anul ăsta am schiat și eu pentru prima dată. Cu toate că un bun prieten care este pasionat de schi a încercat să îmi „dea virusul”, până acum nu m-am lăsat convins. Poate pe undeva mi-a fost frică, pe de altă parte nu îmi plăcea ideea de a avea chestii atașate de picioare.

Cei de la Orange România au invitat weekendul trecut un grup de bloggeri și jurnaliști la Predeal pentru a testa rețeaua 4G și o aplicație dedicată schiorilor, I-Rewind. Pe lista invitaților m-am aflat și eu, iar în program mai erau incluse două sesiuni de schi.

Gândindu-mă că nu știu să schiez și că probabil o să fiu singurul pe acolo care nu știe nici cum să își pună clăparii, eram să refuz. Numai că nu eram ok cu decizia de a nu mă duce, mă simțeam ca un laș. Așa că am acceptat, gândindu-mă că o să văd eu ce fac mai departe.

În ceea ce privește echipamentul, după o serie de sfaturi și recomandări am ajuns la concluzia că am nevoie măcar de pantaloni și de mănuși. Check! Între timp aflasem și programul care includea câteva ore de inițiere cu monitor în tainele schiului.

Prima zi

Zilele au trecut repede și deja eram în microbuz, în drum spre Predeal. Au urmat discuții despre telefoane, platforme și gadget-uri. Ajunși în zona pârtiei, am aflat că printre cei prezenți erau puțini care mai schiaseră și că cei mai mulți eram înscriși la cursurile pentru începători.

Ne-am echipat rapid și după o urcare anevoioasă cu schiurile în brațe am ajuns la baza pârtiei unde ne-am întâlnit cu instructorul de schi. Am învățat să ne luăm schiurile, bețele, să urcăm panta în lateral, să ne întoarcem pe loc, să alunecăm cu schiurile paralele și să frânăm în plug. Nu a căzut nimeni, toți ne-am ținut bine.

Prima zi la schi

Apoi instructorul ne-a dus pe pârtia baby ski. Aici panta era ceva mai mare, și trebuia să mai și virăm. Teama că urma să sar în râpa de lângă era prezentă, fiindcă plugul încă nu era încă printre punctele mele forte și se cam lăsase întunericul. Datorită înclinației inevitabilul s-a produs și câteva funduri au atins pârtia. Nu mai știu cine a căzut prima dată, dar țin minte că după aceea m-am trântit singur să văd cum e și să încerc să mă ridic. 🙂

După vreo oră și ceva de stat pe schiuri obosisem, mai mult mental decât fizic. La un moment dat nu îmi mai ieșea nici plugul cum trebuie și am început să exersez separat de grup. Cea mai distractivă parte a fost la întoarcere, când am coborât lung din vârful pârtiei baby ski.

A doua zi

Ne-am întors în locul în care exersaserăm ultima dată, doar că de data asta era lumină. Față de ziua precedentă mi-am legat echipamentul mai comod, am început să simt schiurile, iar plugul și virajele ieșeau din ce în ce mai bine. Nu am mai căzut, iar ultima dată m-am dat din vârf și am făcut și un mic slalom (chiar dacă a fost lent). Dacă în prima zi orice manevră se dovedea epuizantă și timpul trecea foarte greu, a doua zi a fost mult mai distractiv și timpul s-a scurs foarte repede.

A doua zi

În ziua următoare, parcă ar mai fi mers o repriză de dat cu schiurile pe pârtie. Vorba lui Dan, dacă mai stăteam vreo două zile ieșea treabă bună. Oricum, ce a fost greu a trecut, și de acum depinde de mine să mă perfecționez.

Pentru mine, primul contact cu schiurile s-a dovedit a fi o experiență foarte tare. Am rămas cu amintiri plăcute iar la asta au contribuit și membrii echipei Orange (cărora le mulțumesc pe această cale) și invitații, care s-au dovedit a fi foarte de treabă.

Foto via Tudor

Postări asemănătorare