Meniu Închide

Nivelurile conștiinței și emoțiile

Acum vreun an de zile am descoperit un material care se numește Power vs Force și este elaborat de David Hawkins printr-o metodă mai neobișnuită. Nu o să intru în detalii despre autor sau metoda lui, însă materialul este practic un tabel ce ierarhizează nivelurile conștiinței pe care le poate atinge o persoană în funcție de emoțiile și perspectiva asupra vieții. Când am văzut tabelul ceva a făcut click. Era exact ceea ce căutam, și se potrivea excelent cu ce știam despre percepție.

Tabelul identifică 17 niveluri distincte, însă le împarte în două mari categorii: nivelurile inferioare (de la Shame la Pride) care consumă mai multă energie decât dispun și au nevoie să primească energie din exterior și nivelurile superioare (de la Courage la Enlightenment). Nivelul Courage este neutru din punct de vedere energetic (cei de pe acest nivel cât primesc tot atât cedează) iar nivelurile superioare pot oferi mai multă energie decât primesc. Găsiți mai multe detalii în materialele din subsolul postării.

Nivelurile conștiinței după David Hawkins
Nivelurile conștiinței după David Hawkins

Imediat după ce am descoperit tabelul am început să fac experimente: să îmi identific starea curentă și să încerc să îmi cresc nivelul. Însă cu această ocazie am constatat ceva surprinzător însă în același timp logic: dacă două persoane de niveluri diferite (mai ales dacă una e pe un nivel dintre cele inferioare și celaltă e pe un nivel dintre cele superioare) intră în contact, tind să atingă o stare de echilibru aflată între cele două niveluri energetice inițiale. Spre exemplu dacă o persoană de nivel Neutrality intră în contact cu o persoană aflată în Desire șansele ca cele două persoane să ajungă pe același nivel (intermediar între stările inițiale) Pride sau Anger sunt mari. Dacă echilibrul nu se stabilește într-un nivel superior, nivelul poate scădea în continuare.

De aceea dacă petreci mult timp în preajma unor oameni triști și care se vaită continuu și le acorzi atenție ajungi să te simți epuizat de energie. Însă dacă nu le acorzi atenția pe care o așteaptă și nu le dai apă la moară, or să se enerveze și cu puțin noroc or să se ambiționeze destul cât să sară pe un nivel superior.

Materialele complete:

Power vs. Force [EN] – original

Nivelurile conștiinței [RO] – traducere

Postări asemănătorare

3 Comments

 1. Radu

  Un nivel inalt de iluminare spre bine si spre fapte morale. O constiinta matura care iti poate indrepta faptele, gandurile si conduita spre intelegerea lumii, pretuirea ei.
  O constiinta care sa te indemne spre altruism si care sa-ti aduca fericire deplina in consens cu Cel care te-a creat.

 2. Radu

  Cel mai inalt nivel al constiintei il poti atinge doar prin Dumnezeu. Singur vei urma doar o sinusoida si te vei pacali singur osciland intre extaz si agonie.

  • Alexandru

   Salut Radu, cred că depinde de percepția fiecăruia asupra extazului și agoniei. Tu ce înțelegi prin atingerea unui nivel înalt al conștiinței prin Dumnezeu?

Comentariile sunt închise.