Meniu Închide

Hack a Server – Crowdsourcing Penetration Test

Sâmbătă, la Bucharest Hubb a avut loc o prezentare a unui startup ambițios, Hack a Server, care țintește să facă testele de penetrare (a serverelor/rețelelor) accesibile și pentru companiile mici și mijlocii.

Testele de penetrare au în general prețuri foarte mari, începând de la 5000 USD și depășind chiar 50000 USD, ceea ce le face accesibile doar companiilor mari, în special instituțiilor financiare.

Hack a Server este o platformă prin intermediul căreia, sub anonimitate totală, clienții care vor să își verifice serverele/rețelele, pun la îndemâna hackerilor etici copii fidele ale resurselor (servere sau rețele) pentru a le descoperi găurile de securitate.

Principalele avantaje ale Hack a Server față de testele clasice de penetrare sunt următoarele:

  • Rapiditatea testului de penetrare (se clonează serverul  și este pus în “arenă” pentru a fi “spart” de hackeri);
  • Serverul din producție nu are de suferit deoarece testele se fac pe o clonă;
  • Costurile sunt avantajoase atât pentru companii, cât și pentru hackerii etici implicați;

Proiectul este susținut de DefCamp, urmând ca la următoarea ediție regională a conferinței organizată în vestul țării în această vară Hack a Server să între în versiunea public beta. Fotografii de la eveniment se găsesc pe pagina oficială de Facebook a conferinței naționale de securitate DefCamp. Găsiți informații despre Hack a Server și pe worldit.info.

Am văzut energie, implicare iar eu cred că proiectul se îndreaptă în direcția potrivită.

Postări asemănătorare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *