Meniu Închide

De ce aerosoul?

De ce aerosoul și mai ales ce înseamnă porecla pe care am ales să o folosesc? M-am gândit să dau câteva explicații deoarece se întâmplă ca anumite persoane să citească porecla “în grabă” și îi dau alte semnificații.
Oke, în principiu aerosoul (citit aerosol) vine de la cuvântul aerosol, însă cu “soul” (din eng.) în loc de “sol”:

AEROSÓL s.m. (mai ales la pl.) Suspensie într-un gaz a unui corp solid său lichid. ♦ Sistem de particule medicamentoase dispersate în aer, care constituie un mijloc terapeutic contra unor afecțiuni ale căilor respiratorii. [< fr. aérosol, cf. germ. Aerosol].

AERO – 1.Element prim de compunere având semnificația „aer”, care este în legătură cu „aerul”. 2. Element de compunere însemnând „aer1”, care servește la formarea unor substantive și a unor adjective. [Pron. a-e-, var. aer-, aeri-. / < fr. aer(o)-].

SOUL – Substantiv 1. suflet 2. (fig.) suflet, animator 3. personificare 4. persoană, fiinţă.

Am ales cuvântul aerosol deoarece.. să zicem că.. am avut o perioadă în care intrăm frecvent în contact cu spray-uri cu vopsea. 🙂
Cu toate că am renunțat de câteva ori la activitatea cu pricina, am decis să văd “întreruperile” ca pe niște pauze, în care mai intru din când în când. Practic activitatea mea în momentul de față se realizează în cicluri, doar că partea cu pauze deține monopolul (și pauză nu e chiar pauză, să zicem că am îndrăgit hârtia).

Desenam.. Și probabil că aș desena în continuare dacă ar fi cazul. Însă nu e.. și din nefericire lucrurile nu iau cea mai grozavă întorsătură. Oricum am cunoscut mulți oameni între timp, am învățat o mulțime de lucruri și abia aștept să mai învăț și altele.
Clar este că lucrurile nu se vor opri aici, ba din anumite puncte de vedere aș putea spune că încep. Oricum sper că v-am lămurit de ce “aerosoul”.

Postări asemănătorare

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *