Meniu Închide

Cum te menții în formă cu 5 rutine de exerciții fizice pe care le poți face și acasă

Așa cum cei mai mulți obișnuiesc să meargă la o sală pentru a face sport, sunt convins că sunt persoane preferă să facă exerciții fizice acasă. Mi se pare că cei mai mulți preferă să meargă la sală pentru că activitatea e mai bine organizată și de multe ori acolo există piscină, saună, însă cred că motivul principal e că dacă nu merg la sală le lipsește disciplina de a lucra singuri.

Cu toate că am fost o perioadă la sală, am ajuns la concluzia că e mai comod să fac exerciții fizice acasă. În plus sunt de părere că aparatele și alte „gadgeturi minune” nu sunt neapărat necesare, te dezvolți mai natural lucrând cu greutatea propriului corp.

*Nu sunt specialist în fitness iar exercițiile care urmează a fi prezentate le-am descoperit sau mi-au fost recomandate, le-am testat o perioadă și am obținut rezultate favorabile în urma efectuării lor. Înainte de a începe un program de exerciții este de preferat să vă consultați medicul de familie, mai ales dacă suferiți de anumite afecțiuni cardiovasculare sau aveți probleme de sănătate.

Înainte de a începe e de preferat să faceți încălzire, astfel veți preveni accidentările și vă veți crește randamentul în timpul antrenamentului. Recomand câteva exerciții cu bastonul, apoi alte câteva exerciții de simetrie. Folosind bastonul, în timp vă crește flexibilitatea și ajută și la simetrie.

După ce ați făcut încălzirea ce urmează? În funcție de ce vreți să lucrați, puteți alege între:

  • Prima rutină: Flotări. Flotările sunt dedicate mai mult băieților și ajută în special la modelarea pieptului, spatelui și brațelor. În funcție de tipul flotărilor (wide, military, diamond, etc) se lucrează diferiți mușchi. Deși în antrenament sunt prevăzute flotări standard, recomand alternarea mai multor tipuri de flotări pentru a studia ce vi se potrivește mai bine. De asemenea antrenamentul standard de flotări poate alternat cu Burpee.
  • Al doilea exercițiu: Burpees. Un exercițiu în special pentru băieți, dezvoltă mai ales musculatura spatelui, brațelor, pieptului și a picioarelor. Forță plus cardio. A se alterna cu flotările, dar în comparație cu flotările standard dezvoltă mușchii trapez ceva mai bine.
  • Cea de-a treia rutină: Ab Ripper X. Ajută la slăbit, la dezvoltarea musculaturii abdomenului inferior și a feselor. Este o rutină ce poate fi efectuată atât de băieți cât și de fete, însă destul de solicitantă la început. Vă recomand să o faceți de maxim 2 ori pe săptămână, la o diferență de minim 2 zile și să fiți cumpătați la primele antrenamente, altfel de la febra musculară o să aveți dificultăți și când mergeți la toaletă. 🙂 Consider că merge foarte bine alternat cu următorul exercițiu, Cardio Abs.
  • Cea de-a patra rutină: Cardio Abs. Dezvoltă în special musculatura abdomenului superior, fesele și pulpele interioare. La fel ca și Ab Ripper X, se poate face de două ori pe săptămână cu 1-2 zile pauză între antrenamente. Un exercițiu ce este util atât pentru băieți cât și pentru fete.
  • Ultimul exercițiu: Kettlebell Swing. În ciuda aparenței, este un exercițiu destul de complex, care solicită în special pulpele interioare, mușchii fesieri, pulpele, abdomenul, umerii și tricepșii. Fetele vor aprecia mult acest exercițiu. 😀
Ca recomandare, alegeți între 1 sau 2 și nu le amestecați. La fel și pentru 3 și 4. Puteți face de exemplu 1+3+5, 2+4+5, 1+4+5 sau 2+3+5. Ce e mult strică, luați-o ușor, e mai ok să începeți ușurel, în ritmul vostru și să lucrați constant. Dacă am omis ceva sau aveți întrebări, lăsați un comentariu și vedem ce mai e de completat.
Spor la lucru!

imagine via: lululemon athletica

Postări asemănătorare

4 Comments

  1. Rares

    Burpees sunt intr-adevar foarte eficiente fiindca solicita tot corpul. Asa se antrenau detinutii din puscariile care nu aveau sala de forta, incepeau cu o serie de 20 consecutive, pauza de 90 secunde, apoi 19, iar pauza, pana ajungeau la 1.. rezultand peste 200 de repetari.

Comentariile sunt închise.