Meniu Închide

Cum eviți să pierzi timpul pe Facebook ca administrator de pagini

fb-notifyDacă ai în administrare una sau mai multe pagini de Facebook, probabil ai pățit și tu să te trezești că navighezi prin newsfeed urmărind “noutățile”, cu toate că ai intrat pe Facebook cu intenția să faci community management.

Într-o perioadă eu mă găseam frecvent în situația asta și începuse să mă deranjeze. Și nu e vorba că nu răspundeam solicitărilor, ci o făceam cu întârziere pentru că “mă fura peisajul”.

Homepage-ul Facebook este foarte atrăgător, ai o grămadă de elemente care să îți distragă atenția printre care notificările din partea stânga sus (cu roșu), cele din coloana din stânga,noutățile din newsfeed și activitatea prietenilor pe coloana din dreapta. Faptul că intram pe Facebook cu gândul să verific ceva anume și mă trezeam după 10-20 de minute făcând cu totul altceva începuse să devină supărător pentru mine.

Remediul împotriva timpului pierdut pe Facebook a fost să creez un bookmark pentru rubrica de pagini adică direct către facebook.com/bookmarks/pages. În acest fel, puteam accesa rapid ceea ce mă interesa și să răspund prompt solicitărilor de pe paginile pe care le administrez.

De asemenea, am observat că atunci când ai ceva punctual de făcut este de preferat să  eviți să răspunzi la notificările contului tău personal. Nici nu știi cum te lași furat de activitatea prietenilor și de mesajele private. Știu, și mie îmi stau notificările alea roșii pe creier și sunt curios despre ce este vorba, dar știu că notificările acelea or să-mi distragă atenția și după ce rezolv ce e prioritar.

Probabil că la prima vedere vedere pare o trăznaie, dar un simplu bookmark modificat m-a scutit de timp pierdut aiurea când aveam lucuri mai bune de făcut. Acest lucru cred că mi-a scutit peste 20 min/zi, asta înseamnă că am câștigat vreo două ore pe săptămână. O altă variantă de a evita elementele ce distrag atenția din Facebook este să îți urmărești paginile prin RSS sau să îți creezi alerte prin e-mail.

Sunt curios, dacă și pe tine te distrag elementele Facebook cum faci ca să îți direcționezi atenția către ce este prioritar?

Postări asemănătorare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *