Meniu Închide

Cum a fost la cursul de fotografie F64 Canon Noțiuni Introductive

cursf64canon
Acum două luni mi-am cumpărat primul DSLR, după ce am ajuns la concluzia că am nevoie de niște poze la o calitate mai bună dar și de materiale video pentru review-uri. Așa că după analiza nevoilor și o cercetare de piață am ales 1100D de la Canon pe care l-am cumpărat de la F64.

La cumpărare am aflat că F64 organizează periodic cursuri de fotografie pentru începători, avansați dar și viitori profesioniști. Mai mult cursurile sunt împărțite și pe branduri (Canon, Nikon) astfel încât să fie mai ușor de explicat dar și de înțeles de către cursanți, iar cei care se înscriu la cursuri și au achiziționat camera foto de la F64 beneficiază și de un discount.

Pentru că „mi-am prins urechile” destul de repede în multitudinea de setări ale camerei foto, m-am apucat să citesc tot ce mi-a picat în mână și am considerat că mă poate ajuta să înțeleg mai bine cum merg lucrurile. M-a ajutat ce am citit însă nu am găsit cu ușurință o corelație între diafragmă, timp de expunere și ISO. Așa că am decis că cel puțin cursul pentru începători e bine venit.

Profitând de timpul liber, marți m-am înscris iar astăzi am participat la cursul dedicat începătorilor ce utilizează echipamente Canon. Experiența s-a dovedit foarte utilă, lectorul George Nicolae prezentând într-o manieră foarte clară și succintă noțiunile de bază, atât cele tehnice dar și cele creative.

Cursul e împărțit în două: o parte tehnică și una creativă. În prima parte se explică diafragma, timpul de expunere, ISO, tipurile de focalizare, balansul de alb, etc și modurile de operare ale camerei foto. Partea a doua pune accent pe compoziție, cum pot fi utilizate funcțiile camerei foto în mod creativ și prezentarea lucrărilor unor fotografi cunoscuți. Între cele două părți este cuprinsă și o scurtă probă practică de Panning (foto jos).

panning

George reușește să transmită cu entuziasm și umor informațiile din curs și pe lângă faptul că m-a ajutat să îmi clarific legătura dintre anumite aspecte tehnice a reușit să mă inspire și să îmi lărgească orizonturile în ceea ce privește fotografia.

În urma cursului vei cunoaște funcțiile camerei foto pentru a o putea utiliza la capacitate maximă și regulile de bază în compoziție. Pentru mine s-a dovedit a fi o experiență foarte utilă și o recomand.